Oppimistavoitteet

Neurobasketin navigointiohjeita →

Aloita Oppimistavoitteista

Yksityiskohtainen neurologisen tutkimuksen käytännön suoritus löytyy kohdasta Neurostatus käytännössäOrientoiva neurostatus (suomeksi) ja Orienterande neurostatus (ruotsiksi), mukana myös video Oftalmoskopiasta.

Ensimmäisen viikon aikana pitää suorittaa onnistuneesti ”Alkukuulustelu”. Kuulustelu suoritetaan kotona ja sitä voi yrittää useamman kerran (viikon aikana joka päivä kerran, eli yhteensä seitsemän yritystä)

Ensimmäisen viikon aikana kannattaa käydä läpi myös ”Neurologiset tasot”. Niihin palataan ”Alkukuulustelun palaute ja neurologista tasodiagnostiikkaa” – opetuksessa. Neurologinen tasodiagnostiikka on koko kurssin ydinasioita.

Kunkin opetuksen ennakkomateriaali ja ennakkotehtävät on hyvä käydä läpi ennen kutakin opetustapahtumaa.

Neuroquiz-pelin avulla kannattaa testata omaa tietämystä ennen ja jälkeen itse opetustapahtuman.

Tajuttomuus, akuutti päänsärky, huimaus, ääreishermosto  ja migreeni ovat syventäviä esityksiä lääkärille tärkeistä neurologisista oireista. Niiden läpikäynti lievittää uran alkumetrien päivystysahdistusta.

Neurologinen ydinaines kokoaa yhteen kurssin oppimistavoitteet. Tavoitteet ovat samat kaikissa Suomen lääketieteellisissä tiedekunnissa. Jos osaat ydinaineksen, selviät ongelmitta kliinisessä lääkärin työssä.

Pääkohdat

Neurologian ydinaines

Huom!

Aseta tavoite – perehdy etukäteen – ole aktiivinen opetuksessa – kertaa opetuksen jälkeen – loista kokeessa ja klinikassa!

Ennakkotehtävät
Neuroquiz

Lääkärintakki päällä -opetuksia ovat päivystys, osastokierrot, poliklinikkaopetus (liikehäiriöt, multippeliskleroosi), kuntoutus ja oman potilaan tutkiminen osastolla. Näihin opetuksiin lääkärintakki päälle ja tutkimuslaukku mukaan.

Klinikan seminaarit täydentävät opetuksen, kahteen tai useampaan tulee ottaa osaa kurssin aikana. Tarkemmat ohjeet löytyvät Moodlesta.